آمریکا، شریک جرم شهادت سید مقاومت لبنان-راهبرد معاصر
پیروزی ترامپ رسما تایید شد افزایش قربانیان ترور ماگدبورگ آلمان به ۶ نفر واکنش ترامپ به استعفای ترودو: کانادا باید ایالت ما شود نتانیاهو: تهدید ایران همچنان وجود دارد / ما برای اتفاقات بعدی آماده خواهیم بود اندونزی به عضویت کامل بریکس درآمد دیدار سفیر ایران در تاجیکستان با عراقچی پیش از سفر پزشکیان اقدام مهم تحریر الشام در حرم حضرت زینب ممانعت ترامپ از استرداد شهروند ایرانی از ایتالیا نخست وزیر کانادا استعفای خود را اعلام کرد هشدار انصارالله به نقش‌آفرینان در فعالیت‌های جاسوسی علیه یمن ترامپ: می‌توانیم با چین کنار بیاییم بغداد الیوم: چند تیپ تحریر الشام تدابیر امنیتی شدیدی را برای حفاظت از سفارت ایران آغاز کردند علی‌اف: مقصر فاجعه سقوط هواپیما، روسیه است / خواستار مجازات مجرمان هستیم رویترز: آمریکا برخی محدودیت‌ها علیه سوریه را لغو می‌کند واکنش سفارت ایران به حمایت یک نماینده پارلمان انگلیس از ترور سردار سلیمانی
یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

آمریکا، شریک جرم شهادت سید مقاومت لبنان

صدور بیانیه وقیحانه رئیس جمهور آمریکا در حمایت از ترور دبیرکل حزب الله لبنان و تأکید بر صیانت حداکثری از اشغالگران صهیونیست، نقطه آشکارساز پایان بازی غیریت‌سازی کاذب تروریسم آمریکایی و صهیونیستی در جنگ غزه است.
حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۲ - ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 01
کد خبر: ۲۵۸۸۷۱

آمریکا، شریک جرم شهادت سید مقاومت لبنان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در روزهای اخیر به ویژه پس از شهادت مظلومانه سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان مقام های سیاسی، نظامی و امنیتی کاخ سفید و پنتاگون درقبال افزایش و گسترش دامنه جنگ در لبنان خود را نگران نشان می دهند. گرچه بازی راهبردی مشترک واشنگتن-تل آویو در تقابل مطلق با جبهه مقاومت بر همگان محرز و حتی در سفرهای مکرر هوکشتاین، نماینده ویژه آمریکا به بیروت نیز عینیت یافته است، اما نمی توان از دو دغدغه اساسی آمریکا درقبال تحولات خونین اخیر در لبنان به سادگی گذشت:

نخستین و مهم ترین دغدغه دموکرات ها و جمهوری خواهان آمریکا جنبه ای راهبردی دارد و ناظر بر قدرت هوشمندانه جبهه مقاومت و هم افزایی اضلاع آن در برهم زدن محاسبات کلان و میان مدت زوج واشنگتن-تل آویو در منطقه است


نخست، عبور صهیونیست ها  از راهبرد «جنگ کنترل شده» در منطقه: سنتکام و پنتاگون از سویی قدرت پیش بینی سناریوهای جدید انتقامی حزب الله و دیگر گروه های مقاومت را درقبال شهادت سیدحسن نصرالله ندارند و از سوی دیگر، سرنوشت خود را در جنگ اخیر به بازی در زمین ارتش صهیونیستی و کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم گره زده اند.
 
معمولاً در دکترین سیاست خارجی دولت های مختلف آمریکا، اصلی فرامتنی وجود دارد و آن ورود به بحران های قابل کنترل است. به عبارتی گویاتر، واشنگتن زمانی که بحرانی خودساخته را خلق می کند و افزایش می دهد، ابزارها و مجاری مدیریت آن بحران خودساخته را نیز تعریف و عملیاتی می کند. این قاعده در زمینه تحولات اخیر لبنان و غزه نیز صادق است. آمریکایی ها اکنون با میدان نبردی مبهم و غافلگیرانه مواجه هستند که ابعاد مبهم، غیرقابل پیش بینی و خطرناکی برای واشنگتن یافته است و هر لحظه می تواند تبدیل به پاشنه آشیل راهبردی این کشور در غرب آسیا (و نیز نظام بین الملل) شود.
 
از این رو نخستین و مهم ترین دغدغه دموکرات ها و جمهوری خواهان آمریکا جنبه ای راهبردی دارد و ناظر بر قدرت هوشمندانه جبهه مقاومت و هم افزایی اضلاع آن در برهم زدن محاسبات کلان و میان مدت زوج واشنگتن-تل آویو در منطقه است. هم افزایی و هم پوشانی نه تنها به دنبال شهادت مظلومانه سید مقاومت لبنان متوقف نشده، بلکه تقویت شده است. در چنین شرایطی واشنگتن نیز به عنوان حامی اصلی عملیات ترور شهید سیدحسن نصرالله و جمعی از فرماندهان مقاومت، با عواقب غیرقابل پیش بینی و البته سهمگین انتقام جبهه مقاومت دست و پنجه نرم خواهد کرد.


دوم، پیوستگی مطلق راهبردی، تاکتیکی، عملیاتی و اطلاعاتی رژیم اشغالگر قدس و کاخ سفید در تحولات خونین اخیر لبنان: در جریان شهادت سید مقاومت لبنان شاهد هم پوشانی مطلق این دو تروریست (واشنگتن و تل آویو) بودیم. صدور بیانیه وقیحانه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در حمایت از ترور شهید سیدحسن نصرالله و تأکید بر صیانت حداکثری از اشغالگران صهیونیست در برابر هرگونه اقدام و انتقام جبهه مقاومت، نقطه آشکارساز پایان بازی غیریت سازی کاذب تروریسم آمریکایی و صهیونیستی در جنگ غزه است.
 
آمریکا و رژیم اشغالگر قدس سخت ترین شکست ممکن را در فرامتن و متن جنگ غزه و لبنان از جبهه مقاومت پذیرا خواهند بود؛ شکستی که نه تنها تاکتیک ها، بلکه ثوابت راهبردی دشمنان را در منطقه هدف قرار خواهد داد.

ارسال نظر